Is LinkedIn ook een belangrijk onderdeel van jouw communicatiemix?

by | Nov 25, 2021

Als zakelijk socialmediakanaal neemt LinkedIn een belangrijke rol in. LinkedIn is een socialmediaplatform gericht op zakelijke professionals. Op LinkedIn kun je je professionele portfolio delen, netwerken met andere professionals en jezelf online zichtbaar maken.

LinkedIn is een socialmediakanaal dat eigenlijk niet mag ontbreken in je marketing- en communicatiemix. LinkedIn kan bovendien perfect dienen als communicatieschakel tussen jouw website en dit socialmediakanaal en omgekeerd. Interesseer jouw volgers op LinkedIn regelmatig met interessante, doelgerichte en gevarieerde content en zorg ervoor dat deze content linkt met je website. Daar waar vervolgens de website uitgebreider is dan het bericht op LinkedIn wordt de lezer meer geboden en uitgenodigd om door te lezen.

LinkedIn is een waardevol onderdeel van de marketing- en communicatiemix

De pakkende teksten op jouw website zorgen daarvoor. Het linken tussen LinkedIn en jouw website wordt ook gewaardeerd door Google. De koppeling zorgt ervoor dat jouw website beter gaat presteren en ranken in deze zoekmachine. Marco Communicatie adviseert om naast een goed vindbare website ook altijd te werken met LinkedIn.

Want als ‘s werelds grootste professionele netwerksite verbindt LinkedIn zakelijke professionals met elkaar en zorgt deze verbinding voor interactie en interesse in jouw bedrijf, product op dienst. Het begin van een mooie samenwerking met een (nieuwe) klant is daar, en jouw business zit in de lift.

De koppeling tussen website en LinkedIn en omgekeerd, is voor Marco Communicatie altijd het uitgangspunt van communicatie met het zakelijke netwerk. Zet LinkedIn in om volgers te informeren en te interesseren en zorg er vervolgens voor dat de link naar de website zorgt voor stap 3: activeren!

Wil je meer halen uit de mogelijkheden van LinkedIn in combinatie met jouw website? Laten we het gesprek eens aangaan. Samen staan we sterker en zorgen we voor meer aandacht voor jouw bedrijf, product of dienst. Kijk maar eens op www.marcocommunicatie.nl of stuur een mailtje naar marco@marcocommunicatie.nl