EEN GOED INTERVIEW ZORGT VOOR AANDACHT, BELEVING EN GEÏNTERESSEERDEN IN JOUW BEDRIJF.

by | May 3, 2022

9 maanden ben ik bezig met Marco Communicatie. 9 maanden ‘aan het bouwen’. In 9 maanden vele contacten gelegd en daar mooie opdrachtgevers aan overgehouden. Een feestje om voor te werken.

Hele diverse werkzaamheden, ondanks dat ‘communicatie’ en de aandacht daarvoor de kern is en blijft. ‘Aandacht’ voor misschien wel het belangrijkste onderdeel van iedere bedrijfsvoering ….

Zonder communicatie staat alles stil in mijn optiek. Zonder actieve communicatie is geen bedrijf in staat om te zeggen wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze met hun producten of diensten anderen kunnen helpen. Geen aandacht, geen beleving, geen glans en daarmee geen opdrachten en opdrachtgevers en dus geen omzet en inkomsten.

Communicatie kan op vele manieren ingezet worden. Mijn uitgangspunt is altijd om dit zo gevarieerd én gestructureerd mogelijk te doen. Niet alleen maar ‘kijk eens hoe goed we zijn’ maar verder kijken dan dat. Medewerkers aan het woord laten, vernieuwingen van het bedrijf of de branche belichten, de (rijke) geschiedenis van het bedrijf vertellen. En, misschien wel de boeiendste, laat jouw opdrachtgevers vertellen wat ze van je vinden en hoe ze je waarderen. Jouw opdrachtgevers zijn altijd de beste ambassadeurs.

Zelf vind ik dat één van de mooiste en leukste onderdelen van wat ik doe. Interviews met opdrachtgevers van mijn opdrachtgevers. Verdiepen in de materie, opstellen van goede interview vragen en natuurlijk het interview zelf. Face to face met een kopje koffie erbij, of digitaal. Zoom en/of MS Teams zijn daar een uitkomst in.

Ik neem mijn interviews altijd op en werk ze later uit. Dat geeft mij de mogelijkheid om echt een gesprek te voeren en niet constant afgeleid te zijn door het noteren van opmerkingen en uitspraken. Een echt gesprek met aandacht voor je gespreksgenoot leidt in mijn optiek tot het best mogelijke interview, en een goede tekstuele weergave daarvan. Leesbaar, begrijpelijk, maar vooral leuk onder onderhoudend. Anders schiet het alsnog zijn doel totaal voorbij. Zonde van alle inspanningen.

In de afgelopen 9 maanden heb ik al redelijk wat verschillende interviews mogen doen. Ze staan allemaal op de websites van mijn opdrachtgevers. Mocht je het leuk vinden om er één te lezen? Ik geef je een tweetal linkjes door:

Interview met Carien de Bas – van Middelaar van Friesland Campina

Interview met Nico van den Berg, ondernemer en bestuurslid van de Stichting ABC Woudenberg

Het recentste interview dat ik gehouden heb, is met Darinda Ahoud, eigenaresse van TO EMPOWER ME. Een sportieve en ontzettend bevlogen ondernemende jonge vrouw. Voor mij een voorbeeld van een ondernemer aan het begin van een lange, en naar mijn overtuiging succesvolle carrière. Je leest er meer over de op de website van Sportcafé, zalen- en sportcentrum De Camp.

Is het de hoogste tijd voor een mooi interview met één van jouw opdrachtgevers en wil je meer informatie? Kijk eens naar ‘pakkende teksten‘ op mijn eigen website of neem contact met me op.